Mjau!

Novosti

Novosti iz Krojačeve škole i sveta eLearninga

Uživajte u stručnim tekstovima, intervjuima, vestima iz sveta online učenja, L&D događajima.
Ivana Canić
Znakovi pored puta – u jednostavnosti je lepota

Znakovi pored puta – u jednostavnosti je lepota

20. jun 2023.

Činjenica da danas ljudi traže kratke sadržaje može da nas frustrira jer smo svesni da je kompleksne teme teško sažeti u pet minuta sadržaja. To može i da nas demotiviše da išta uradimo za razvoj i učenje zaposlenih koji sve manje vremena  žele da ulože u učenje. Možemo i da krivimo društvene mreže i kratke forme koje su smanjile raspon pažnje publike.

A možemo i da se prilagodimo i nađemo način.

Tražeći takav način da se zaposlenima prenese određena poruka, u Strauss Adriatic smo kreirali „Znakove pored puta“. Jednostavan način da kontinuirano prenosimo značajne poruke svim zaposlenima. Ništa komplikovano i skupo. Samo jednostavno i redovno. 

„Znakovi pored puta“, nazvani po knjizi Ive Andrića u kojoj su kratke crtice značajne za život, svakog drugog utorka stižu svim našim zaposlenima: na viber grupu, na email, na oglasne table. Traže maksimum pet minuta vremena i kroz svakodnevni jezik i primere, objašnjavaju konflikte, asertivnu komunikaciju, značaj KPI, odnos prema autoritetu, upravljanje sopstvenom karijerom, preuzimanje inicijative, izlaženje iz zone komfora, preuzimanje odgovornosti, kulturu fidbeka, značaj mentalnog zdravlja i tako dalje. 

Svaka tema je obrađena kroz primere, citate, kratke teze. Govoreći svakodnevnim jezikom: kompleksne i složene teme „sažvakane“ su na način da budu prijemčivu za dvesta zaposlenih. Na kraju se, za dodatne informacije, preporučuje dodatna literatura ili linkovi za one koji žele dodatno da istraže temu.

Odakle inspiracija za teme? Iz svakodnevnih uspeha, neuspeha, grešaka, situacija, dobrih i loših primera liderstva i komunikacije. Ukratko: iz svakodnevnog života kompanije. 

Saznavanje novih stvari i informacija je u suštini ljudskog bića. To je uslov njegovog opstanka od pamtiveka. Čovek ne odbija razvoj i učenje. Samo bira adekvatne načine. 

Savremeno doba nam možda smanjuje raspon pažnje i količinu raspoloživog vremena ali nam pruža mnogo mogućnosti da dopremo do ljudi. Kad god postoji volja, postoje i načini.

Efikasno učenje kroz mnogobrojne pakete kurseva

Na raspolaganju su ti video kursevi na srpskom jeziku grupisani u pakete čiji pristup možeš deliti po potrebama

  • Pažljivo osmišljene teme
  • Kompetentni predavači
  • Gratis novi kursevi svakog meseca
  • Sve lekcije u video formatima
  • Sadržaj na srpskom jeziku
  • Sertifikati po završenim kursevima

Ubrzaj transformaciju svoje kompanije

Iskoristi znanje i uvid u efikasnost učenja koje ti nudi LMS platforma Krojačeve škole i upotrebi ih za razvoj svoje kompanije i njenih zaposlenih